За нас ● ИЛТЕКС
Top

Лидер в производството на суха храна за кучета и котки

ИЛТЕКС е лидер на българския пазар в производството на суха екструдирана храна за кучета и котки, както и в пакетирането под собствени и чужди търговски марки.

 

Разполагаме със собствено, модерно предприятие, оборудвано със съоръжения за напълно автоматизиран производствен процес.

 

Освен големия пазарен дял на родния пазар, имаме участие и в международния – изнасяме нашата продукция в над 15 държави на 3 континента.

 

Създали сме дългогодишни бизнес-колаборации благодарение на напълно прозрачни и коректни отношения към нашите партньори, взаимно уважение и подкрепа.

 

Амбициите ни са да развиваме родното производство, предлагайки на пазара качествена храна на достъпна цена, да храним домашните си любимци с нашата, БЪЛГАРСКА храна и тя да достига до все повече и повече доволни клиенти.

Производство и качествен контрол

Качеството на нашите продукти е от най-голямо значение

Внимателно подбираме суровините, които влагаме в процеса на производство, следим за правилното им съхранение и работим само с утвърдени доставчици. Някои от суровините си произвеждаме сами – това е другата част от бизнеса ни, насочена в сферата на земеделието и животновъдството.

 

Разполагаме със собствена лаборатория, в която се прави цялостен контрол и анализ на суровините и на готовата продукция. Първо се изследват суровините при всяка доставка, след това, на всеки етап от производството се провеждат контролни изследвания, които ни позволяват да гарантираме качеството на крайния продукт и най-накрая, се завършва с лабораторен анализ на готовата продукция. Екип от професионално обучени специалисти следи за правилното протичане на технологичните и производствените процеси. Те се осъществяват съгласно международните и Европейски стандарти за качество. Пакетажната база е оборудвана с различни пакетажни машини и с робот-палетизатор, които повишават производствения капацитет. Регулярно се инвестира в обновяване на машините и съоръженията с цел по-висока и надеждна производителност. Продукцията се етикетира и пакетира при спазване на нормативните изисквания и съответства на декларираната върху етикетите информация. Всички тези предпоставки ни нареждат сред най-добрите производители на гранули за кучета и котки на българския пазар, без конкуренция в съотношението “цена-качество”.

Пакетаж

Разработили сме богата гама от продукти под собствени марки и също така  предлагаме на партньорите си изработване на частни брандове за сухи и консервирани храни в различни разфасовки.

 

Следваме най-съвременните принципи на организиране процесите на пакетаж, етикетиране и логистика на готовата продукция.

Пакетажът на сухи храни е в гъвкави опаковки от 400 гр. до 12 кг.

Консервираните храни за домашни любимци се предлагат в разфасовки от 410 гр., 820 гр. и 1250 гр.

Търговска мрежа

Това са всички наши марки, които произвеждаме, като част от тях са предназначени за продажба само в търговската мрежа, а останалите ще намерите онлайн тук.

Грижа за природата

Знаем, че бъдещето на нашите деца и следващите поколения зависи от нас!

Ние се отнасяме се с отговорност към опазването на околната среда и смятаме, че заедно можем да се справим с глобалния проблем и да намалим въглеродното въздействие върху природата. През последните години инвестираме все повече, за да оставим след себе си и нашия „зелен“ отпечатък върху планетата, а именно:

 

Изграждане на две фотоволтаични централи

 

Подмяна автопарка с електрически автомобили

 

Изграждане на собствена зарядна станция, захранвана от фотоволтаичните системи

 

Дигитализиране на процесите в предприятието с цел намаляване употребата на хартия

 

Оптимизиране на процесите, изразходващи излишни ресурси

 

Повторно използване на материали с цел по-малко отпадък

 

Рециклиране и разделно събиране на отпадъци

 

No till технология при обработване на земеделските площи, която щади почвата и запазва живота в нея.

НАШАТА ИСТОРИЯ

1996 – основаване на ИЛТЕКС ЕООД в гр. Варна, с основна дейност дистрибуция на храни за животни под чужди търговски марки

 

2001 – откриване на пакетажен цех и пакетиране на собствени марки, които успешно се налагат на българския пазар.

 

2016 – въвеждане в експлоатация на новопостроена фабрика за производство на суха храна за кучета и котки в с. Слънчево, обл. Варна.

НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ

Ние работим успешно в партньорство с най-големите вериги супермаркети, както и със специализирани магазини, ветеринарни кабинети и традиционен канал. Имаме множество клиенти дистрибутиращи продукцията, както на родния пазар, така и в страни в и извън ЕС.